Flash Gokkasten

Wat is Flash?

Flash is een door Adobe op de markt gebracht computerprogramma waarmee relatief eenvoudig animaties, films en games te maken zijn. De taal die hiervoor gebruikt wordt is Action Script. Action script is een event-driven programmeer taal. Dit betekent dat er een soort beslisboom geprogrammeerd wordt. In deze taal is op iedere actie van een gebruiker van de software die zich kan voordoen een vervolgactie benoemd.

Flash Gokkasten
Flash Gokkasten

Die actie is in de vorm van een actie op het scherm of een actie achter de schermen. Het mooie van Action Script is dat het programmeren relatief eenvoudig is. Zonder zelf heel ingewikkelde en bijzondere dingen te doen kunnen er mooie graphics op het scherm gebracht worden. Het is dus een heel geschikte tool om interactieve programma’s te schrijven.

Waarom Flash gokkasten?

Gokkasten zijn bij uitstek interactief en dat is ook de reden dat veel gokkasten in Flash geschreven zijn. Het enige wat je nodig hebt om de software voor een flash gokkast te kunnen starten is de Flash-player van Adobe. Dit programma is voor vrijwel ieder platform te downloaden en te installeren. Flash is platform onafhankelijk en dat betekent dat er voor vrijwel ieder besturingssysteem wel een FlashPlayer beschikbaar is.

Voor gokkast developers is dat een enorm voordeel. Op die manier hoeven ze niet voor ieder platform apart een versie van de betreffende gokkast te schrijven. Voor de iPhone en iPad zijn overigens geen standaard Flashplayers beschikbaar.

Zo is het op een net uit de doos gehaalde iPhone of iPad niet mogelijk om de Flash gokkasten te spelen. Wel is het mogelijk om op een iPhone of iPad een browser te installeren die Flash ondersteunt. Op die manier kan je toch de Flash gokkasten spelen.

Flash transparant voor gebruiker

Voor een gebruiker maakt het niet zo heel veel uit of een online gokkast in Flash of HTML5 of nog iets anders geschreven is. Je kiest dus niet bewust voor een Flash gokkast en vaak zul je ook helemaal niet opmerken dat je op een Flash gokkast speelt.

Door de zeer frequente boodschappen dat er een update van Adobe Flash beschikbaar is kan het je bijna niet ontgaan dat je Flash op je computer heb staan. Het is erg aan te raden om die updates wel uit voeren. Dat is zo omdat het kan zijn dat er veiligheidslekken gedicht worden met een update.

Flash gokkasten van Simbat

Een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van Flash gokkasten is Simbat. Met Flash laten zij oude gokkasten weer tot leven komen en kun je ze spelen op ieder apparaat dat Flash ondersteunt. Naast de traditionele gokkasten hebben zij ook van de gebruikelijke casino spelen Flash versies ontwikkeld. Zij zijn dan ook de partij voor jou als je het plan hebt om een grootschalig online bingo evenement te organiseren.

Flash gokkasten van Amatic

Ook Amatic, een groot gokconcern, heeft een uitgebreide collectie Flash gokkasten. Dat zijn niet alleen de “good old day” kasten. Maar ook nieuwe kasten die het uiterste benutten van wat de moderne apparaten aan grafische mogelijkheden hebben.

Niet iedere kast hoeft van scratch opgebouwd te worden. Het zijn voor animaties en de graphics die na aanpassing er voor zorgen dat de leverancier weer een nieuwe gokkast op de markt kan brengen. Omdat dit met Flash relatief eenvoudig is kan Amatic een eindeloze stroom nieuwe Flash gokkasten leveren.

Geschiedenis en verwachte toekomst van Flash

De allereerste versie van Flash kwam in 1997 op de markt onder de naam MacroMedia. Door de jaren heen werden er steeds meer functionaliteiten toegevoegd. Ook werd bij de eerste versie wat wankele beveiliging verbeterd. Het bleef een punt van kritiek dat de beveiliging bij Flash niet echt goed was.

Dit was ook één van de redenen waarom Apple op de iPhone en later de iPad geen ondersteuning van hen wou. Simpel gezegd komt het erop neer dat via een browser een Flashprogramma wordt gedownload waarmee toegang tot de lokaal vastgelegde gegevens en programma’s verkregen kan worden.

HTML5 is de nieuwste HTML en voorziet erin om zonder plug-ins via de browser allerlei toepassingen rechtstreeks in de browser af te spelen. Velen zien HTML5 als standaard. Zij zien de in Java geprogrammeerde toepassingen als de toekomt en voorzien dat Flash binnen nu en een paar jaar aan relevantie verliest. Maar voorlopig zullen er nog Flash gokkasten te vinden zijn op het internet.