Strategie

Bij het spelen op een gokkast is het eigenlijk niet mogelijk om een strategie te volgen waarmee je kans op winst toeneemt. Op internet zijn allerlei tips te vinden over hoe je je kansen op een gokkast ten goede kunt keren en de kans op winst positief kunt beïnvloeden. Maar helaas is het zo dat geen van die strategieën je iets extra’s zal opleveren. Een gokkast heet gokkast omdat je er echt mee gokt.

Gokkasten strategie
Gokkasten strategie
allen. Maar zo werkt het niet. Iedere draai op een gokkast staat op zichzelf en wordt niet beïnvloed door eerdere draaien. De kans op de jackpot is iedere keer even groot.

Met de eerste draai nadat de jackpot is gevallen is de kans om weer de jackpot te winnen even groot als 100.000 draaien later. Een gokkast heeft geen geheugen en de combinatie van symbolen die valt wordt ook niet gekozen uit een database om na gevallen te zijn verwijderd te worden. Kortom, als een gokkast hot is moet je de brandweer bellen maar er is geen enkele reden om te rekenen op prijzen die snel gaan vallen.

martingale systeem

Op internet is ook informatie te vinden over het martingale systeem. De kern daarvan is dat je bij verlies je inzet verdubbelt.

De claim is dat door de wet van gemiddelden de kans dat de winnende combinatie de volgende keer wel valt. Hier ligt echt een misverstand aan ten grondslag, namelijk dat een een gerealiseerde combinaties invloed heeft op toekomstige combinaties. Dit is niet zo. Vermoedelijk wordt hier de wet van de grote getallen bedoelt. Deze wordt vervolgens verkeerd uitgelegd.

Met de wet van de grote getallen wordt bedoelt dat als het aantal trekkingen toeneemt de gemiddelde uitslag steeds meer naar het gemiddelde van de mogelijkheden toe neemt. Gooi je vijf keer met een dobbelsteen. Dan kan het best zijn dat je twee keer een 3 gooit, twee keer een 5 en één keer een 6. Gooi je 600.000 keer met een dobbelsteen dan zul je iedere mogelijke uitslag heel dicht tegen de 100.000 gegooid hebben. Het martingale systeem is, als het om gokkasten gaat, gewoon onzin en een zeer slechte raadmeester.

Strategie om veilig en met veel plezier te gokken

Bij het gokken op gokkasten kun je wel eens strategie toepassen. Maar die strategie is niet bedoeld om je winstkansen te verhogen. Het doel van de strategie is om verstandig met je geld om te gaan. Daarnaast moet je op zo’n manier gokken dat je er de meeste lol aan hebt. Deze strategie begint ermee dat je voor jezelf vaststelt wat je gokbudget is.

Een gezond uitgangspunt is dat je nooit gokt met geld dat je niet kunt missen. Een tweede punt is de bepaling van wat een passende inzet is in relatie tot wat je een prettige manier van gokken vindt. Je kunt op een gokkast ongeveer 500 draaien in een uur maken.

We nemen aan dat je niet in 30 seconden uitgespeeld wilt zijn op de gokkast maar dat je, met alle spanning die daar bij hoort, met je € 50,- toch wel minstens een half uur wil kunnen gokken. Dat kan als je een inzet kiest van € 0,20. Als je een paar prijsjes wint zal het wat langer zijn.

Als je echter op meerdere winlijnen gaat spelen zal het wat korter zijn. Een ander belangrijk iets is dat je de gokkast waar je op speelt kent en de kansen op winst die je worden geboden ook herkent. Ga je voor de progressieve jackpot dan zul je voor de maximale inzet moeten spelen van de betreffende gokkast.

Overigens is het goed te bedenken dat de kans op het winnen van een progressieve jackpot heel erg klein is. Een laatste maar ook heel belangrijk punt is dat je je winst neemt als je een serieuze prijs wint. Durf winnaar te zijn en geniet er dan ook van.

Bonus en Free Spins Gokkasten strategie
Bonus en Free Spins Gokkasten strategie

Maak gebruik van bonussen en Free Spins

De meeste online aanbieders van gokkasten hebben een leuke welkomstbonus in de vorm van een percentage extra geld bij een eerste storting of een antal free spins op een gokkast. Met het gebruik maken van een dergelijke bonus heb je een echt voordeel. Je speelt immers gratis met extra geld of gratis draaien op een gokkast.