Book of Ra

Book of Ra is een adventure gokkast van Novomatic met prachtige graphics en animaties. Het spel speelt in Egypte en draait om het Book of Ra. Als symbolen worden Toetanchamon, Clepotra, een Scarabee. In andere woorden een mestkever vormige amulet en een archeoloog die heel erg op Indiana Jones lijkt gebruikt.

Het Book of Ra symbool is de joker of wild symbol binnen dit spel. Het doel van het spel is om van links naar rechts één tot vijf dezelfde symbolen op een rij te krijgen op naast elkaar gelegen rollen. Naast wild symbool is het Book of Ra symbool ook het scatter symbool waarmee free spins gewonnen kunnen worden en je als gokker toegang krijgt tot de bonus games.

Als dit gebeurt zie je de symbolen veranderen in prachtige animaties. Als je het geluid aan hebt staan wordt het gokken begeleid door spannende muziek en geluiden. De Return to Player is 96,99% en dat is goed nieuws voor de spelers van dit spel. Veel online gokkasten zitten lager. De meeste zien er ook lang niet zo mooi en gelikt uit als deze gokkast.

Het spel: de voorbereiding

Book of Ra deluxeBij Book of Ra Deluxe, de opvolger van Book of Ra kun je kiezen voor maximaal tien winlijnen. Voordat je begint met gokken zullen we je uitleggen op hoeveel winlijnen je kan en wil spelen. Je kunt tussendoor altijd het aantal speellijnen aanpassen. Heb je aantal winlijnen gekozen dan zul je je inzet per winlijn moeten bepalen. Het is verstandig om dit te doen op een hoogte die bij je budget past.

Je wilt waarschijnlijk niet na 45 seconden al moeten stoppen omdat je je budget er dan al door gegokt hebt. Bedenk dat iedere winlijn de ingegeven inzet kost per draai. Met een inzet van 0,40 munten en tien winlijnen kost iedere draai dus €4,-. Het is een goed idee om voordat je met geld gaat spelen het eerst zonder inzet te spelen. Op die manier kom je niet voor al te grote verrassingen te staan.

Het spel: spelen op de vijf rollen

Met Book of Ra speel als je begint op de vijf rollen. Winnende combinaties kunnen van links naar rechts ontstaan met dezelfde symbolen. De archeoloog, die er erg als Indiana Jones uitziet, is, na het Book of Ra symbool, het hoogste symbool, gevolgd door het Toetanchamon symbool en de Scarabee.

Als de archeoloog twee keer in de winlijn verschijnt krijg je inzet terug, bij drie keer krijg je tien keer de inzet als winst, bij vier keer krijg je honderd keer de inzet als winst en bij vijf keer de archeoloog op een rij krijg je vijfhonderd keer de inzet als winst. Dit zijn de hoogste winsten die je kunt halen met het op de rollen spelen.

Bij twee keer het Toetanchamon symbool op de winlijn krijg je de helft van je inzet terug, bij drie keer win je vier keer je inzet, bij vier keer win je een al echt de moeite wordende veertig keer je inzet en bij vijf Toetanchamon op een rijtje wordt er 200 keer je inzet bij je saldo opgeteld. Bij de scarabee liggen de prijzen lager bij deze gokkast. Voor de andere symbolen geldt ook dat ze winst opleveren als ze drie keer of meer op de winlijn verschijnen maar dan wel een stuk lager. Dat zijn de appetizers voor de grotere prijzen.

Het spel: de bonus game

Wanneer je drie keer een Book of Ra op je winlijn krijgt krijg je toegang tot de bonus game met tien gratis draaien. Dit is waar de echte fun start en je, als je geluk hebt, je prijzenpot tot grote hoogte kan zien oplopen. Voordat je toegang krijgt tot de bonus game verschijnt er een prachtige animatie op het scherm van het Book of Ra met omslaande bladzijdes.

Uiteindelijk stopt het bladeren en het symbool dat dan zichtbaar is het speciale bonus game symbool. Als het symbool twee, drie, vier of vijf keer verschijn in de bonus game levert dit winst op. Verder geldt tijdens de bonus game dezelfde uitbetaling als bij het gewone spel, maar dan wel met gratis draaien.

Het spel: extra optie

Tijdens het gokken heb je bij iedere winst de mogelijkheid om te gaan voor verdubbeling van de prijs door te gokken op een rode of een zwarte kaart uit een kaartenspel. Bij iedere winst kun je voor de “gamble botton” kiezen en dit kun je maximaal vijf keer achter elkaar doen.

Heb je een serieuze prijs gewonnen en gaat het verdubbelen vijf keer goed dan ga je dus met een mooi bedrag naar huis. Hiervoor heb je wel stalen zenuwen nodig. Een prijs van € 2.500 kan op deze manier zomaar veranderen in een prijs van € 80.000,-.

Het spel: de beleving

Book of Ra is een prachtig uitgevoerd spel met mooie animaties die verschijnen als je een prijs wint of als je, met drie keer het Book of Ra symbool op de winlijn, door mag naar de bonus game. Met de aanpassingen die gemaakt zijn met Book of Ra Deluxe is het er alleen maar mooier op geworden. Dit is een echte aanrader.