Mega Fortune

Mega Fortune is een gokkast van Nettent met een Return to Player van 96,4%. Dit is een theoretisch percentage dat er vanuit gaat dat je altijd de goede beslissing neemt. De progressieve jackpot staat centraal bij deze gokkast. De kast heeft vijfentwintig winlijnen, drie rijen en vijf rollen.


Je kunt spelen voor vrije draaien, de progressieve jackpots, bonus games en jokers. De standen van de drie progressieve jackpots zijn bovenaan het beeld te zien. Deze zullen groeien omdat van iedere inzet op Mega Fortune een klein deel in de drie progressive jackpots wordt gestort.

De lay-outvan Mega Fortune

De lay-out en vormgeving van deze gokkast is heel makkelijk en er kan eigenlijk niets misgaan. Bovenaan het scherm zie je de standen van de drie progressieve jackpots. Daarnaast zijn de gebruikte symbolen op de rollen voorzien van tekst zodat je weet wat het scatter symbool, wat de joker oftewel de wildcard is en wat het bonus symbool is.

Mega Fortune
Mega Fortune

Links onder zie je het aantal credits dat je hebt en rechtsonder zie je de winstpot. Onder in het midden is een balk met knoppen waarmee je het gok niveau, het aantal goklijnen, de maximale inzet en de waarde van een munt kunt opgeven en aflezen.

Thema

Mega Fortune staat helemaal in het teken van de “rich and famous”. Daar zijn de gebruikte symbolen ook op uitgekozen. Je ziet bij spelen op deze gokkast luxe jachten, diamanten, champagne, dure cognac, sieraden, horloges, auto’s andere symbolen van ongebreidelde rijkdom voorbij komen. Het zijn allemaal de mooiste en de duurste spullen. Daarnaast ziet het er allemaal mooi en gelikt uit en in het verwerken van het thema met alle mogelijke rijkelui dingen zijn de slotkast ontwerpers erg ver gegaan.

Het spel: de voorbereiding

Onder aan het scherm kun je het spel zo instellen als jij zelf wil spelen met de gewenste inzet in munten, de waarde van een munt en het gokniveau. Je kunt maximaal op 25 winlijnen spelen en dat is best wel heel veel. Je hebt dan natuurlijk veel kans om een winnende combinatie op je scherm te krijgen. Helaas gaat je beschikbare gokbudget er zo soms ook snel doorheen.

Je kunt kiezen uit vier niveaus voor je inzet, één, twee, drie of vier munten. Als je gokt met vier munten wordt de uitbetaling ook vier keer zo hoog. Het naar je eigen wensen instellen van de waarde van de munt is wel belangrijk. Het valt tegen als je bij het winnen van een prijs er achter komt dat de muntwaarde op het laagste niveau stond waardoor de gewonnen prijs ook bescheiden uitvalt.

Het spel: de basis

Als je alles goed hebt ingesteld en afgesteld kan het gokken beginnen. Bepaalde combinaties in de winlijnen leveren je wat op. Dit kan winst zijn, maar ook vrije draaien of toegang tot de bonus game. De champagne flessen en glazen zijn de scatter symbolen.

Heb je op een winlijn drie scatter symbolen dan win je een aantal vrije draaien en een stand van de multiplier. Dat is de factor waarmee de winst van de vrije draaien vermenigvuldigd wordt en loopt van één tot vijf. Je kunt bij het spelen met vrije draaien met twee champagne flessen op de winlijn weer extra vrije draaien winnen.

Het spel: bonus game en progressieve jackpot

Heb je het geluk dat er drie bonussymbolen op een winlijn komen dan krijg je toegang tot het bonus spel. Er verschijnt een wiel op het scherm dat je kunt stoppen. Na het stoppen krijg je de keuze tussen uitbetalen van een eventuele winst of het draaien van het volgende wiel. Met het tweede wiel werkt het hetzelfde en bij het derde wiel maak je kans op het winnen van echte en later uit te betalen punten.

Daarnaast maak je dan ook kans tot het winnen van the Major Jackpot. Ook maak je dan kans tot het krijgen van toegang tot het volgende niveau waar je uiteindelijk de mega jackpot kunt winnen. Dat is de progressieve jackpot van dit spel. Alles bij elkaar is er dus een getrapte toegang naar het wiel waar het meeste op het spel staat, namelijk een progressieve jackpot die enorm van omvang kan zijn.

Het spel: de joker

De joker oftewel wild symbol kan alle symbolen op een winlijn vervangen behalve het scatter symbool en het bonus symbool en zo een winnende combinatie op één of meer winlijnen vormen.