Jack and the Beanstalk

Jack and the Beanstalk is een prachtig vorm gegeven video-gokkast van Netent. Het is gebaseerd op het gelijknamige sprookje. De Nederlandse naam van dit verhaal is Sjakie en de bonenstaak. Je speelt het spel met vijf rollen en drie lagen symbolen waar bij elkaar twintig winlijnen inzitten.

netent jack and the beanstalk
Bij Jack and the Beanstalk kun je niet zelf kiezen op hoeveel winlijnen je wilt gokken, je gebruikt altijd de twintig beschikbare winlijnen. Naast het basisspel heb je extra’s beschikbaar op de kast. Het gaat hierbij om Walking Wilds, Free Spins en Treasure Hunt. De symbolen die gebruikt worden bij het spel passen uiteraard goed bij het thema en veranderen regelmatig in prachtige animaties.

Gebruik symbolen zijn bijvoorbeeld de gouden hen, de schatkist, een portret van Jack, een geit, de gouden harp. De Return to Player van deze gokkast is 96,3%. Jack and the Beanstalk is echt een prachtige en spannende 3D video-gokkast waarop een eenvoudig thema op een verrassende manier is uitgewerkt.

Het spel: De voorbereiding

Het is een goed idee om voordat je met geld gaat spelen Jack and the Beanstalk eerst gratis en zonder inzet te spelen. Je kunt het spel zo verkennen zonder dat het je bij minder slimme acties geld kost. Voor het gokgedeelte kun je alleen je inzet instellen in munten en de muntwaarde maar voor de animatie en hoe de kast eruit ziet en zich gedraagt is er ook van alles in te stellen.

Je kunt de inzet per draai variëren van € 0,20 tot € 100,-. Je kunt kiezen voor Fast Spin waarmee de video rollen sneller draaien dan wanneer je dit niet in stelt. De gokkast heeft een prachtig intro scherm maar je kunt er voor kiezen om dit over te slaan.

Jack and the Beanstalk
NetEnt’s amazing slot Jack and the Beanstalk!!

Hoe mooi de animaties precies op het scherm te zien zijn hangt af van de instelling die je kiest voor de animaties en van de grafische kwaliteit. De geluidseffecten en het door de gokkast geproduceerde omgevingsgeluid is ook afhankelijk van hoe je dit instelt.

Verder kun je een aantal hot keys aangeven en kun je het wel of niet zien van eerdere draaien instellen. Overigens is het in kunnen zien van de historie alleen beschikbaar als er echt gegokt wordt en niet in de oefen modus. Het enige dat je echt in moet stellen is je inzet, voor de rest van de instellingen zijn standaard instellingen beschikbaar.

Het spel: de basis

Standaard gebruik je bij Jack and the Beanstalk twintig winlijnen. Als je van start gaat met gokken zullen er op al de twintig winlijnen winnende combinaties kunnen verschijnen.

Jack and the Beanstalk is typisch zo een gokkast waarbij de belangrijkste functie van het basisspel is om toegang te krijgen tot de extra’s.

Natuurlijk zijn er met het basisspel ook prijzen te winnen. Klik je op de PAY-TABLE knop dan verschijnen alle winnende combinaties op het scherm.

Het spel: scatters en gratis draaien

Bij Jack and the Beanstalk is de schatkist het scatter symbool. Bij drie of meer schatkisten op een winlijn krijg je tien gratis draaien.

Tijdens het gokken met deze gratis draaien kun je met drie schatkisten op een winlijn meer gratis draaien winnen. Het gokken met gratis draaien gaat door totdat je door je gratis draaien heen bent.

Het spel: Walking Wild Feature.

Jack and the Beanstalk gaat op een heel leuke manier met de joker c.q. wild symbol om als die verschijnt. Met een joker krijg je een gratis extra draai waarbij de joker één rol naar links opschuift. Dit gaat door totdat de joker links van het beeld af gaat.

Jack and the Beanstalk screenshot
Een joker op de meest rechtse rol levert je dus vier gratis draaien op. Heb je met drie scatters gratis draaien gekregen en komt er tijdens het gokken met de gratis draaien een joker op het scherm dan gaat de Walking Wild Feature voor.

Na afronding kan dan weer verder gegokt worden met de vrije draaien. De Walking Wild Feature is echt een verrassend spannende toevoeging.

Het spel: Treasure Hunt

Tijdens het gokken met vrije draaien die verdient zijn met scatters kan het spel in de Treasure Modus schieten als je op de meest rechtse rol een sleutel op één van de winlijnen krijgt. Afhankelijk van het aantal sleutels dat je verzamelt kun je mooie winsten boeken. Hier laat het spel zich ook op zijn mooist zien met verrassende animaties en, als het geluk je mee zit, verrassend hoge prijzen.