Fairy Tale Legends Red Riding Hood

red riding hood van netentDeze online gokkast van Netent is gebaseerd op het sprookje van Rood Kapje. Alle hoofdrolspelers uit dit sprookje komen voorbij, Rood Kapje zelf, de grote boze wolf en oma.

Het is knap van Netent dat ze een eeuwenoud verhaal om weten te zetten in een bijzondere en spannende video-gokkast. Dat zonder dat het ongeloofwaardig of kinderachtig overkomt. De graphics en animaties zijn prachtig en de bonus games en extra’s maken het geheel op een bijzondere manier af. De 3D video-gokkast heeft vijf rollen en twintig winlijnen, bijzondere bonus games en extra’s en betoverende muziek en geluiden.

Het spel: De voorbereidingen

Netent biedt de mogelijkheid om Fairy Tale Legends Red Riding Hood gratis te spelen zodat je kunt oefenen zonder dat het je geld kost. Je hoeft je ook niet registreren of iets dergelijks dus je kunt de gokkast anoniem en zonder enige verplichting proberen. Voordat je gaat spelen dienen een aantal zaken ingesteld te worden. Zo zul je je inzet moeten bepalen.

Die kun je instellen tussen de € 0,01 en € 10,-. Met een factor duizend verschil tussen de laagste en de hoogste inzet zit daar voor iedereen dus ook voor jou een passende inzet tussen. Zoals bij alle video-gokkasten kun je ook bij deze kast allerlei instellingen maken om zelf te bepalen hoe de gokkast er op je PC, tablet of smartphone uitziet.

Het spel: de basis

Het is een spel met vijf rollen en twintig winlijnen. Op elke winlijn kunnen zich winnende combinaties voordoen of combinaties waarmee toegang verkregen wordt tot vrije draaien of bonus games. Deze game is overvloedig voorzien van extra’s en bonus games.

Eigenlijk is dat het hele idee van een zo thematisch aangepakt ontwerp van een nieuwe gokkast. Het verhaal biedt aangrijpingspunten voor uitstapjes tijdens het gokken. Fairy Tale Legends Red Riding Hood heeft onder andere Fairy Magic Spins, Fairy Wild Spins, Fair Surprise and Sticky Wild Re-spins.

fairy tale legends red riding hood
Red Riding Hood!!

Het spel: Sticky Wild Re-spins

Als er op het scherm twee of meer symbolen verschijnen die gebruikt worden als joker dan blijven deze joker symbolen staan en wordt er door de gokkast één keer gratis gedraaid

Het spel: toegang tot bonus games

Met bonus symbolen op de eerste, derde en vijfde rol krijg je toegang tot een van de bonusgames. Je kiest zelf één van de bonussymbolen op het scherm. Aan de hand daarvan wordt je doorgeleid naar het spelen van de aan dat symbool gekoppelde bonusgame. Het moeten kiezen van een bonusgame is een leuke manier om het spannend te houden.

Bonusgame: Beware the Wolf

Beware the Wolf is een spel waarbij je bi iedere keer dat je door gaat grotere prijzen kunt winnen maar ook meer kunt verliezen. Je kunt ieder moment stoppen met het spelen van deze bonusgame en de punten die op de teller staan toe laten voegen aan je saldo. De animatie ziet er prachtig uit en je zou bijna vergeten dat je toch echt aan het gokken bent.

Bonusgame: vrije draaien

Een andere bonus game is het winnen van tien vrije draaien waarmee je uiteindelijk mooie prijzen kunt winnen. Je kunt tijdens het gebruik van de vrije draaien weer nieuwe vrije draaien winnen.

Bonusgame: winnen munten

De derde en laatste optie voor de bonusgames is een spel waarbij je vijftig echte munten wint waarmee je kunt gokken maar die je ook uit kunt laten betalen.

Het spel: andere mogelijkheden

Fairy Tale Legends Red Riding Hood heeft gewoon te veel mogelijkheden om ze hier allemaal te beschrijven. Het is een gokkast waar het uiterste gedaan is om de gokkast speler een bijzondere beleving te geven gecombineerd met de mogelijkheid om op een leuke manier geld te winnen of te verliezen.