Fire and Ice

Fire and Ice is een traditioneel ogende online gokkast van Amatic met niet de gebruikelijke vijf rollen maar met zes rollen. Het spel heeft twintig winlijnen en geeft hiermee heel veel mogelijkheden om tot winnende combinaties te komen. Je kunt er ook voor kiezen om met tien winlijnen te gokken. Los van de extra rol heeft het spel de bekende Amatic lay-out.

amaticdit betekent dat er eigenlijk niets mis kan gaan. De functies van de knoppen zijn duidelijk en de gokkast zelf stelt vast of er wel of niet sprake is van winnende combinaties. Bij iedere winst kun je gaan voor dubbel of niets door een kleur te kiezen uit het kaartenspel. Kiest de gokkast dezelfde kleur dan verdubbel je je prijs. Wanneer de gokkast een andere kleur heeft gekozen dan ben je je prijs kwijt.

Naast de extra rol heeft het spel nog paar andere extra’s waardoor het spel toch net even anders is dan een gemiddelde online gokkast. Fire on Ice maakt gebruik van de symbolen van de traditionele fruitmachine en komt hierdoor heel vertrouwd over. De bel is het wild symbol dat op een winlijn voor iedere ander symbool kan doorgaan. Dat is nodig om op de winlijn tot een winnende combinatie te komen.

Het spel: de basis

Het spel wordt volgens de traditionele regels gespeeld met dit verschil dat er een extra rol is waarmee het aantal mogelijkheden enorm toeneemt. Hierdoor komen ook prijzen die kunnen vallen voor bijvoorbeeld een jackpot over de zes lijnen veel hoger te liggen.

De kans dat deze prijzen vallen is weliswaar heel klein. Maar het idee dat er met iedere keer dat je een draai maakt de grote prijs kan vallen maakt het spelen toch wel bijzonder. Verder is het spelen met een zesde rol ook best wel spannend. De zesde rol komt in de meeste gevallen later tot stilstand dan de andere rollen. Dat geeft toch regelmatig echt spannende momenten.

Het spel: de tabel met winstcombinaties

Links bovenaan de gokkast staat een vraagteken. Als je hierop klikt komt de tabel met winstcombinaties op je scherm. Hier zie je dat er veel winnende combinaties zijn. Het is niet dat je er echt veel aan hebt. Het is immers de gokkast zelf die volstrekt willekeurig combinaties voor de winlijnen kiest. Maar het geeft wil inzicht in wat je kunt verwachten.

fire and ice
Fire and Ice, een mooie Amatic gokkast!

Het spel: de wild symbol casu quo de joker.

De bel is bij Fire and Ice hete wild symbol en kan alle andere symbolen vervangen behalve het scatter symbool. Dit maakt het extra spannend en verhoogt de kans dat er winnende combinaties vallen

Het spel: scatters

Het stersymbool is bij Fire and Ice het scatter symbool. Vanaf twee sterren op één van de winlijnen levert je free spins op waarmee je vervolgens, naast prijzen, ook weer nieuwe free spins. Je hebt met free spins, zonder dat het je geld kan kosten, de mogelijkheid om mooie prijzen te winnen. Met het gebruiken van de free spins gok je op dezelfde manier, met de zelfde inzet en met hetzelfde aantal winlijnen als je deed in de draai waarin je de free spins hebt gewonnen.

Het spel: de beleving

Wat echt heel leuk is aan deze online gokkast is de extra rol en de manier waarop die in de meeste gevallen net even later tot stilstand komt dan de andere rollen. Het is gewoon spannend om naar te kijken. Los van de extra rol is Fire and Ice gewoon de Amatic online gokkast in een ander jasje.

Dat is ook precies het idee van de verschillende thema’s waarin online gokkasten worden uitgebracht. Fire and Ice is an old school online gokkast die makkelijk speelt en waar geen onduidelijkheid kan ontstaan hoe gespeeld moet worden. Voor de mensen die eens wat anders willen en voor wievijf rollen net genoeg is is Fire and Ice zeker een aanrader.