Billyonaire

Billyonaire is een online gokkast van Amatic. In tegenstelling tot sommige andere kasten van Amatic heeft deze gokkast wel een aantal bonus spellen. Deze gokkast is daarmee uitgebreider dan gebruikelijk is bij Amatic. Toch kun je ook bij deze online game zien dat er weer voor een minimalistische aanpak is gekozen bij het ontwerp en de vormgeving.

Zo blijft een rustig en erg functioneel geheel over. De gokkast heeft vijf rollen en er staan drie lijnen op het scherm. Samen geeft dat de mogelijkheid voor veertig winlijnen. De gebruikte symbolen zijn grotendeels afgeleid van het rijke leven van de happy few, dure whiskey, sigaren, auto’s en bundels papier geld.

Het kopje koffie en de krant is iets moeilijker te plaatsen in het thema maar uiteindelijk maakt het voor de werking van de gokkast niets uit. Het leuke van spelen met zoveel winlijnen is dat er bijna altijd wel een prijsje valt. Vaak zijn deze lager dan de inzet maar dat mag de pret niet drukken. Het zijn de voorbodes voor grotere prijzen die kunnen vallen.

billyonaire amatic

Het spel: de basis

Amatic staat er om bekend dat de online gokkasten die zij ontwikkelen heel eenvoudig in de bediening zijn en dat is met Billyonaire ook zo. Je klikt op de “bet” knop, de rollen gaan draaien en je ziet vanzelf of en hoeveel je gewonnen hebt.

Met de spatiebalk of met het aanklikken van de “bet” knop, die als er een prijs gewonnen is “collect” knop heet, voeg je de winst aan je speel saldo toe. Met nog een klik of spatie start je de volgende draai. Zoals alle Amatic online gokkasten heeft ook Billyonaire een knop om het automatisch draaien te starten en te stoppen. Je kunt dan zelf van een afstandje kijken hoe je je geld verliest of hoe je saldo als maar oploopt.

Het is goed te bedenken dat zolang er saldo is om te gokken de gokkast automatisch door zal lopen. Het is dus wel de moeite om er bij te blijven want het is natuurlijk zonde als je een mooie prijs wint. Maar die er door de automatische stand door de gokkast snel weer door gespeeld wordt.

billyonaire slot
Billyonaire, een slot van Amatic!

Het spel: scatters

Scatters zijn de symbolen die je free spins opleveren. Heb je drie, vier of vijf Azen in een winlijn dan win je daar free spins mee. Met de free spins gok je met dezelfde inzet en het zelfde aantal winlijnen als tijdens de gok waarmee je de free spins gewonnen hebt.

Bij de start van het spelen met de free spins wordt een symbool gekozen dat bij het draaien van de free spins als wild symbol oftewel joker fungeert. Dit verhoogt de kans op winnende combinaties aanzienlijk. Het zijn dan ook de free spins waarop echt de mooie en hoge prijzen kunnen vallen.

Het spel: de beleving

Amatic heeft een mooie online gokkast op de markt gebracht. De graphics zijn sober maar wel functioneel. Het is een beetje bijzonder dat het thema van de Billyonaire niet in alle symbolen is doorgevoerd. Een krant is toch niet iets dat symbool staat voor de schatrijken.

Het kan zijn dat de de krant het bezit van de krant moet symboliseren en hetzelfde geld voor het koffiekopje. Maar wat maakt het uit. Billyonaire is te spelen op computer, tablet en smartphone en is, zoals alle spelen van Amatic, “solid as a rock”. Het is door de vele winlijnen en de bijzondere manier waarop de free spins gespeeld worden een interessant en spannend gokspel waarmee soms verrassend hoge prijzen te winnen zijn.