Bells on Fire

Bells on Fire is weer zo een typische Amatic game. Het is online gokkast die er strak en gelikt uitziet, geen toeter of bel teveel heeft. Ook is die door het uitgekiende en goed doordachte ontwerp spannend om te spelen. Uitgebreide uitleg heeft het spel niet nodig. Geënt op de old time fruitmachines en het beperkt aantal knoppen die stuk voor stuk een duidelijke functie hebben kun je zo van start gaan.

De mogelijkheid om te gokken op de verdubbeling van je winst ontbreekt ook niet. Bells on Fire heeft veertig winlijnen en als je ze allemaal speelt heb je heel vaak een prijs. Het spel kan op ieder apparaat gespeeld worden met de soepelheid die we van Amatic gewend zijn. Deze soepelheid mist bij andere aanbieders nog wel eens.

Het spel: de voorbereiding

Eigenlijk valt er bij het spelen van het spel niet zo veel voor te bereiden. Het is een eenvoudig te spelen spel. Eigenlijk hoef je niet veel meer te doen dan op de “bet” knop klikken en de rollen te laten draaien. Het is wel aan te raden te bedenken wat je gokbudget is, hoe hoog je je inzet wilt hebben, hoe je omgaat met de mogelijkheid om prijzen te verdubbelen. Ook niet vergeten te bedenken wat je doet wanneer je echt een grote prijs wint. Je kunt natuurlijk altijd in de oefen modus spelen. Overigens kan dit bij dit spel maar een beperkt aantal draaien.

bells on fire
Bells on Fire, een echte topper van Amatic!

Het spel: de basis

In de basis is het een retro fruitmachine in een modern jasje. Met 40 winlijnen heb je heel vaak kleine prijsjes maar vaak is je prijs dan lager dan je inzet. Het voelt goed maar het zijn natuurlijk prijsjes om je lekker te maken voor het grote werk.

Je hebt iedere keer dat je een prijs hebt de mogelijkheid om te gokken op dubbel of niets. Je kiest dan een zwarte of een rode kaart uit een kaartspel. Als de kleur overeenkomt met wat op het scherm te zien is verdubbel je je winst.

Is dat niet het geval dan ben je je winst kwijt. Je kunt dit herhalen totdat je er met je gekozen kleur naast zit. Zit het echt mee en heb je veel geluk dan kun je heel snel van een mooie prijs een echt grote prijs maken. Het symbool van de brandende bel is het wild symbol oftewel de joker.

bells on fire symbolDe joker telt mee als het symbool dat nodig is om een winnende combinatie te maken. Het zijn de wild symbols die je, bij een spel met 40 winlijnen, de kans geven om echt serieuze prijzen te winnen. De autoplay knop is heel erg handig om snel achter elkaar te spelen. Het maakt het ook wel spannend om, zonder zelf aan de knoppen te zitten je saldo te zien dalen en stijgen. Je kunt altijd direct stoppen met het automatisch spelen door op de knop te klikken

Het spel: het bonus spel

Over het bonus spel van Bells on Fire kunnen we kort zijn. Bells on Fire heeft geen bonus spel. Het is een goed ontworpen recht toe recht aan online gokkast voor de speler die houdt van de ouderwetse fruitmachines en online graag wil spelen op een machine die daar zo dicht mogelijk bijkomt.

Bells on Fire is dan de goede keus met veertig winlijnen, wild symbols en heel veel mogelijkheden om prijzen te winnen. Bells on Fire heeft geen bonus spel maar de echte liefhebber van fruitmachines zal dat niet als een gemis ervaren.

Het spel: de beleving

Bells of Fire is een fraai vorm gegeven en goed doordacht spel dat soepel loopt en heel duidelijk en helder in de bediening is. Door de vele kleine prijzen gebeurt er bij het gokken van alles op het scherm en plotseling kan er dan zomaar de grote prijs vallen. Voor de liefhebber van strak vormgegeven op traditionele fruitautomaten gebaseerde online gokkasten is dit één van de Amatic gokkasten die zeker aan te raden is.