Admiral Nelson

Admiral Nelson is en online gokkast die is ontwikkeld door Amatic. De gokkast past in de traditie van Amatic. Dit traditie komt er in het krot op neer dat Amatic eenvoudige en rustige vormgeving gebruikt voor haar gokkasten. Zij zetten hiermee mooie, rustig ogende maar tegelijkertijd toch spannende kasten neer.


Admiral Nelson speelt zich af op een schip van de Britse Marine eind van de zeventiende eeuw en begin achttiende eeuw. Met Admiraal Horatio Nelson als naamgever van dit spel. Deze admiraal heeft een belangrijke rol gespeeld in die tijd en wordt tot op de dag van vandaag herinnerd en geëerd als een zeeheld. Hij was bekend om zijn geweldige strategische inzichten waarmee hij veel zeeslagen heeft gewonnen.

Op verschillende manieren komt dit ook in deze online gokkast terug. Admiral Nelson is een online gokkast met vijf rollen en drie rijen. Als symbolen zijn naast een plaatje van een mooie blonde dame onder andere verschillende letters, bulderende kanonnen en admiraal Nelson zelf terug te vinden. Verschillende van de symbolen veranderen in leuke animaties. Ook is er geluid en muziek aan toegevoegd als de gevallen combinatie van symbolen daar aanleiding toe geeft. Admiral Nelson heeft veel extra mogelijkheden.

Admiral Nelson van Amatic
Admiral Nelson van Amatic

Het spel: de basis

De basis van Admiral Nelson is gebaseerd op de ouderwetse fruitmachine. Maar dan met andere symbolen en een andere look. Met combinaties van dezelfde symbolen vanaf de meest linker rol naar rechts kunnen prijzen gewonnen worden. Het aantal naast elkaar liggende symbolen en met welk symbool deze combinatie wordt gemaakt bepaalt de hoogte van de prijs.

Iedere keer als je een prijs wint kun je er voor kiezen om te gokken op dubbel of niets. Je kiest dan voor een rode of zwarte kaart. Als de gokkast dan de zelfde kleur laat zien dan wordt je prijs verdubbelt en anders ben je je prijs kwijt. Je kunt dit verschillende keren achter elkaar doen of je winst aan je saldo toevoegen.

Het spel: de wild symbol casu quo de joker.

Iedere online gokkast met rollen en speellijnen heeft een wild symbool ook wel bekend als een joker. Een wild symbool wordt door de gokkast beschouwd als het symbool dat nodig is om op de winlijn tot een winnende combinatie te komen.

Anders dan bij veel andere gokkasten is het symbool van Admiral Nelson niet alleen de het wild symbool. Maar ook het verdubbelingssymbool dat er voor zorgt dat de prijs van een winnende combinatie twee keer zo hoog wordt. Verder levert een winlijn waarop Admiral Nelson symbolen zijn gevallen de hoogste winst op tot 5.000 munten bij een volle winlijn.

Het spel: scatters

Scatters zijn de symbolen die free spins opleveren. Heb je drie, vier of vijf knallende en bulderende kanonnen op een winlijn staan dan krijg je free spins. Tijdens het gebruiken van de free spins kun je weer nieuwe free spins winnen. Bij het spelen van het bonus spel is de kans groot dat je mooie prijzen wint en dat is bij Admiral Nelson niet anders.

Het spel: de beleving

Amatic heeft de naam eenvoudige maar erg mooie games te maken. Dat is met Admiral Nelson ook weer gelukt hoewel de vraag is waarom ze het spel in de schemer en ’s nachts laten afspelen. Door het gebruik van de donkere kleuren is het scherm niet zo duidelijk. Dat zijn we over het algemeen wel van Amatic gewend zijn. Verder is het een leuk en spannend thema maar is het in grote lijnen het bekende gokspel in een zeventiende eeuw maritiem jasje