Gokkasten tips en uitleg

Voor veel mensen is het al bekend hoe dat zij het beste een gokje kunnen wagen op de gokkasten bij een online casino. Maar er zijn ook genoeg mensen waarvoor het de 1e keer is.

Daarom leggen wij je graag wat meer uit over de inzetten, de winlijnen, de symbolen en alles wat met gokkasten te maken heeft. Als jij ook goed voorbereid wilt spelen, dan raden we je aan om alles op je gemak door te nemen. Zo weet je wat je kunt verwachten en is het spelen op de gokkasten alleen maar leuker, interessanter en hopelijk ook winstgevender omdat je weet hoe het werkt. Lees het daarom maar eens door, en dan kan het zo toe worden gepast in de praktijk.

Winlijnen en inzet op gokkasten

Op gokkasten krijg je te maken met winlijnen en met een inzet. Wanneer je een willekeurige gokkast opent dan zie je vaak 5 rollen en veel symbolen. Soms wordt er ook gesproken over ways, dit is wat anders dan winlijnen. Als je te maken hebt met ways dan wil dat zeggen dat de symbolen niet op een bepaalde lijn zullen vallen. Maar wel achter elkaar op de rollen en dan van links naar rechts. Het wil zeggen dat wanneer je op de eerste 3 rollen dezelfde symbolen draait dat je dan al wint. Je inzet plaats je altijd onderin. Dan kies je ook het aantal winlijnen. Vaak kun je deze lijnen aanpassen en zelf een keuze maken qua aantal. Het kan echter ook zijn dat deze al vast staan (daar hoef je dan niets meer mee te doen).

Gokkasten en symbolen

De meeste gokkasten bevatten een aantal bijzondere symbolen. Een Wild kom je op veel gokkasten sowieso tegen. Deze kan dan de andere symbolen op de rollen vervangen. Alleen een bonus of Scatter vaak niet (de uitzonderingen). Maar er bestaan steeds meer soorten Wilds die je kunt tegen komen. Zo heb je bijvoorbeeld een Stacked Wild, ook wel gestapelde Wild genoemd. Deze beslaat niet één maar meerdere vakjes. Een Stacked Wilds kan een hele rol Wild maken. Je kunt ook een Expanding Wild tegen komen en deze kan zich uitstrekken als hij is gevallen. De hele rol zal Wild worden. De Sticky Wild is ook wel interessant, vaak krijg je dan te maken met een bonusronde (gratis), echter kan dat per gokkast verschillen.

Scatters en bonusspellen

De Scatter mag niet vergeten worden. Deze hoeft echter niet altijd qua strategie op een winlijn te staan. Soms heb je er 2 nodig en soms 3, en dan kun je al prijzen winnen. Vaak heb je 3 Scatters nodig om zo de bonus te openen. Zo bestaan er ook meerdere bonusspellen. Dit is vaak wel de manier om veel geld te winnen op de betreffende gokkast. Als je te maken krijgt met gratis ronden dan krijg je een aantal ronden cadeau. Je hoeft dus niets te betalen of in te zetten. Maar het voordeel is wel dat je vaak tijdens de gratis ronden wel speciale bonussen hebt en daardoor kun je nog meer winst behalen (met geluk uiteraard). Een multiplier kom je dan vaak tegen en die zorgt ervoor dat het bedrag wat je hebt gewonnen vermenigvuldigd wordt met een speciaal getal (dit kan heel wisselend zijn).

Welke bonussen je tegen gaat komen, kan per gokkast verschillen. Maar door naar de prijzentabel te kijken kom je er wel achter welke prijzen je wanneer kunt innen. Zo zie je ook dat je inzet medebepalend is voor welk bedrag je kunt winnen. Ook met lage inzetten is gokken erg spannend, blijf verantwoord gokken op de manier die bij jou past.